Altra centrum low res 52
Altra College Centrum

Specialistische Jeugdhulp in Speciaal Onderwijs (SJSO) in onze school werpt vruchten af

De nieuwe werkwijze ‘Specialistische Jeugdhulp in Speciaal Onderwijs’ (SJSO) maakt jeugdhulp voor leerlingen en ouders direct toegankelijk op school. Bekijk de resultaten van SJSO op onze school.

Specialistische jeugdhulp in school, zonder aparte verwijzing

Vanaf het schooljaar 2018-2019 wordt er in Amsterdam specialistische jeugdhulp op scholen voor speciaal onderwijs op een nieuwe manier georganiseerd. Met deze nieuwe werkwijze ‘Specialistische Jeugdhulp in Speciaal Onderwijs’ (SJSO) is jeugdhulp voor leerlingen in het speciaal onderwijs en hun ouders direct toegankelijk op school, zonder aparte verwijzing of besluit van de gemeente.Altra College Centrum biedt nu twee jaar specialistische jeugdhulp aan op school. Samen met het Ouder- en Kindteam en de verschillende aanbieders, leveren we maatwerk aan leerlingen en gezinnen met een hulpvraag. Wij werken op onze school samen met de volgende aanbieders: Altra jeugdhulp ATOS/SALTO, Levvel en Trainingsbureau Sports & Behaviour.

Esther, Liljana en de moeder van een leerling delen hun ervaring

Deze nieuwe manier van samenwerken werpt de eerste vruchten af. Esther en Liljana werken op Altra College Centrum en vertellen wat SJSO heeft opgeleverd het afgelopen jaar. Ook de moeder van een leerling deelt hoe SJSO haar kind heeft geholpen en weer perspectief kreeg.

Bekijk de ervaringen van Esther, Liljana en de moeder van een leerling:

Meer weten over SJSO?

SJSO is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Lees meer over SJSO op de website van de gemeente Amsterdam.