DSC 8367
Altra College Zaanstreek

Introductie

Altra College Zaanstreek biedt een opleidingsroute die zich kenmerkt door leren en oriënteren in de praktijk. Deze vakschool is een nauwe samenwerking tussen vso, mbo en werkgevers. Hierdoor stimuleert de vakschool praktisch talent, stromen vso-leerlingen kansrijk door naar de arbeidsmarkt en worden werkgevers voorzien van goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen. Vakroutes moeten perspectief bieden op betaald werk, de vraag van de arbeidsmarkt is leidend.

Veel praktijk

De vakschool is een opleiding voor jongeren die graag met hun handen werken. Een opleiding waarbij je vooral zelf actief bezig is. Al vanaf het derde leerjaar (3e klas) ga je op bezoek bij bedrijven en instellingen en krijg je les van mensen die veel weten over een bepaald beroep. Ook loop je regelmatig stage.

Vso & mbo

Met de vakschool kan de getalenteerde leerling een mbo-diploma halen. In de derde klas ontdek je tijdens stages waar je talenten liggen en welke beroepsrichtingen passend zijn. We werken met een stagecarrousel zodat je de verschillende sectoren kunnen ontdekken. In de vierde klas kies je voor een richting die bij je past en die een goede kans op werk biedt. Je loopt stage en in die richting leer je voor een mbo-diploma. Na 3 of 4 jaar ben je klaar voor een beroep op mbo-niveau 1 of 2.

Kijk voor meer informatie in de schoolgids


Opleidingsniveaus

Vmbo: B, K, G, T
  • Onderbouw

Voorbereiding mbo: B, K

Mbo
  • Mbo 1 via ORGB

Arbeidstoeleiding
  • Uitstroom naar arbeid via Jobcoaching

Bekijk hier het verhaal van oud-leerling Dunya

Dunya: Op Altra College Zaanstreek krijgt iedereen een nieuwe kans

Dunya: Op Altra College Zaanstreek krijgt iedereen een nieuwe kans