Altra Zuid Oost deel 1 low res 45
Altra College Zuidoost

Het Coronavirus

Geachte ouders en opvoeders,

Zoals u in het nieuws kunt lezen, is het coronavirus ook in Nederland vastgesteld. Op school houden we de ontwikkelingen van het virus goed in de gaten. Om mee te helpen verspreiding van dit virus in Nederland te voorkomen, volgen wij op school de maatregelen van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In deze brief leest u meer over deze maatregelen en wat u als ouder of opvoeder thuis kunt doen.

Maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen
Als belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen adviseert RIVM:
√ Was je handen regelmatig;
√ Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
√ Gebruik papieren zakdoekjes.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Wilt u thuis deze tips ook volgen?

Ga naar de website van RIVM voor meer informatie
Als u of uw kind verkouden is of longklachten heeft, dan hoeft u zich meestal geen zorgen te maken dat u het coronavirus hebt. De kans is veel groter dat u of uw kind griep heeft of een ander verkoudheidsvirus. Op de website van RIVM leest u meer over het coronavirus. Hier vindt u ook veel gestelde vragen met de antwoorden. Bijvoorbeeld of het zin heeft om preventief te testen of wanneer u of uw kind kans heeft op het coronavirus. Ga naar www.rivm.nl/coronavirus of bel het publieksinformatienummer van de overheid 0800 – 1351.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief?

Neem contact op met Altra College Zuidoost op telefoonnummer: 020 555 8444.

Met vriendelijke groeten,

Arthur Morsen
Schooldirecteur Altra College Amsterdam Zuidoost