Altra Zuid Oost deel 1 low res 45
Altra College Zuidoost

Sports Academy

Als leerlingen zich willen opgeven dan kunnen zij de inschrijfformulieren bij hun mentor of de gymdocent ophalen. De belangrijkste informatie hebben wij voor jullie hier genoteerd.

Doelgroep:
De Sports Academy is er voor sportieve leerlingen van Altra College, Purmer College en School2Care en voor leerlingen van Praktijkschool De Dreef en Wellant College Oost.

Locatie:
De Sports Academy geeft iedere dinsdag les op de accommodatie van voetbalvereniging FC Amsterdam, dit is de voetbalclub naast de Arena. Het adres is: De Passage 5 in Duivendrecht.


Lestijden:
Er is les van 09:00 – 15:00 en de dag is onderverdeeld in 3 lesblokken;


Blok 1 JSB cursus
Blok 2 Studie
Blok 3 Sport


Blok 1 is de cursus Jeugdsportbegeleider. Hierin leren de leerlingen hoe ze zelf sport- en spelactiviteiten kunnen begeleiden voor kinderen. Als ze de basiscursus hebt gedaan, kunnen ze verder studeren voor deelcertificaten

Blok 2 Dit lesblok is afgestemd op wat de leerling nodig heeft. Sommigen hebben schoolwerk mee, anderen helpen ons bij het organiseren van activiteiten.

Het laatste blok gaan we sporten! We zitten bij een voetbalclub, maar er zullen verschillende sporten aan bod komen.

Stages:
Voor de leerlingen die stage moeten lopen, kunnen wij helpen door een stage in de sport te regelen.

Aantal leerlingen:
Er is plek voor 12 leerlingen. Indien er meer aanmeldingen zijn, zullen we in overleg met de scholen kijken naar uitbreidingsmogelijkheden. Dat kan ofwel een 2e dag zijn ofwel meer coaches en daarmee meer plekken op de dinsdag. Het is een pilot, dus we zullen regelmatig met de aanmeldende scholen evalueren.

Duur van het traject:
De pilot duurt start dit schooljaar op 15 september en duurt tot aan de zomervakantie van schooljaar 2020-2021. Een leerlingen kan gedurende deze hele periode les volgen bij de Sports Academy of voor een kortere periode.

Verantwoordelijkheid:
Leerlingen die op dinsdag les volgen bij de Sports Academy blijven ingeschreven staan bij hun school. Deze school blijft eindverantwoordelijk voor de leerling. Er zal regelmatig overleg zijn tussen de coaches van de Sports Academy en de mentoren en zorgcoördinatoren van de scholen.

Schrijf je in en doe mee!!!!