Altra De Koppeling 47
Koppeling College

Introductie

Welkom op het Koppeling College. De komende maanden krijg je les op onze school. Wij vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt. Je kunt veel, maar tot nu toe komt dat er nog niet helemaal uit. Bij ‘Ons onderwijs’ kun je zien wat jij bij ons kunt leren. Op het Koppeling College is er respect voor elkaar; iedere jongere en docent moet zich thuis kunnen voelen. Hier krijg je de ruimte om je eigen initiatieven te vervullen. En als we dit samen doen met jou, je ouders/verzorgers en Jeugdhulp komen we een heel eind richting je toekomstdoel. Wij vinden het belangrijk dat je op je eigen tempo en niveau kunt werken.

Samenwerking cruciaal

Je zit in de Koppeling omdat de kinderrechter vindt dat je gedrag niet goed is. Daar denk jij misschien wel heel anders over, maar de kinderrechter wil toch dat je hier aan gaat werken. Op de Koppeling krijg je in een besloten omgeving hulp, met de bedoeling dat je daarna je leven weer op orde hebt. Om jou en je gezin goed te kunnen helpen werken binnen de Koppeling een aantal instellingen samen. De Koppeling is een samenwerkingsverband tussen Altra vanuit het speciaal onderwijs, Arkin vanuit de verslavingszorg, Levvel vanuit de kinder- en jeugdpsychiatrie, Lijn5 met specifieke kennis van kinderen met een licht verstandelijke beperking en Spirit vanuit de jeugd- en opvoedhulp. De Koppeling werkt ook samen met gecertificeerde instellingen, politie en het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel.

Uitgebreide informatie over de Koppeling vind je op de website van Levvel. Op deze website vind je informatie over het onderwijs.

Kijk voor meer informatie in de schoolgids