S2 C amsterdam low res 27
School2Care Amsterdam

School2Care Amsterdam viert 10-jarig jubileum

Dinsdag 12 juli vierde School2Care Amsterdam het 10-jarig bestaan van de locatie. Een verlaat feestje, want School2Care startte 11,5 jaar geleden al.

Samen met (oud-)leerlingen, ouders, betrokkenen vanuit gemeenten en de wijk vierden de medewerkers van de locatie dit feest. Deze diversiteit van genodigden weerspiegelt de basis van de School2Care-methodiek om jongeren weer toekomstperspectief te bieden: het belang van netwerk en verbinding.

Voor het officiële gedeelte zorgden Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs & Jeugdzorg, en Ariëlle de Ruijter, directeur-bestuurder van het Samenwerkingsverband VO Amsterdam-Diemen. Moorman deelde haar droom om onderwijs en jeugdzorg meer samen te brengen door te geloven waar je mee bezig bent en erop te vertrouwen dat het nog beter kan. Zij ziet jongeren met potentie en laat zich door hen inspireren. De Ruijter benadrukt het belang van iets zien in een ander en de ander vooruit helpen.

V.l.n.r.: Ariëlle de Ruijter, Bouke Spigt (moderator en oud-medewerker School2Care), Marjolein Moorman

De School2Care-methodiek ontwikkelt door

De afgelopen 10 jaar heeft School2Care zich enorm ontwikkeld. Zo zijn er naast School2Care Amsterdam zijn er nog 3 locaties geopend en hebben we veel ervaring opgedaan en veel geleerd van jongeren die op alle vlakken (thuis, op school en met vrienden) problemen ervaren. Deze ervaringen nemen we mee in de doorontwikkeling van de de School2Care-methodiek.