S2 C amsterdam low res 27
School2Care Amsterdam

Specialistische Jeugdhulp in Speciaal Onderwijs werpt vruchten af

De nieuwe werkwijze ‘Specialistische Jeugdhulp in Speciaal Onderwijs’ (SJSO) maakt jeugdhulp voor leerlingen en ouders direct toegankelijk op school. Bekijk de resultaten van SJSO op onze school.

Specialistische jeugdhulp in school, zonder aparte verwijzing

Vanaf het schooljaar 2018-2019 wordt er in Amsterdam specialistische jeugdhulp op scholen voor speciaal onderwijs op een nieuwe manier georganiseerd. Met deze nieuwe werkwijze ‘Specialistische Jeugdhulp in Speciaal Onderwijs’ (SJSO) is jeugdhulp voor leerlingen in het speciaal onderwijs en hun ouders direct toegankelijk op school, zonder aparte verwijzing of besluit van de gemeente.

Dit is het tweede schooljaar dat School2Care Amsterdam specialistische jeugdhulp op school aanbiedt en, samen met het Ouder- en Kindteam en de verschillende aanbieders, maatwerk levert aan leerlingen en gezinnen met een hulpvraag. Wij werken op onze school samen met de volgende aanbieders: Altra jeugdhulp ATOS/SALTO, De Bascule en Trainingsbureau Sports & Behaviour.

Abdelaziz, Inge, Fabrizio en Lotte delen hun ervaring

Deze nieuwe manier van samenwerken werpt de eerste vruchten af. Abdelaziz, Inge, Fabrizio en Lotte werken op School2Care Amsterdam en vertellen wat SJSO heeft opgeleverd het afgelopen jaar. Ook geven zij mee hoe de inzet van specialistische jeugdhulp mogelijk nog beter kan, zodat leerlingen het beste perspectief wordt geboden.

Bekijk de ervaringen van Abdelaziz, Inge, Fabrizio en Lotte:

Meer weten over SJSO?

SJSO is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Lees meer over SJSO op de website van de gemeente Amsterdam.