Horizon VSO Educatief Centrum binnen low res 58

Toolkit voor verwijzers

Stel je eens voor, je bent jongere en hebt al diverse tegenslagen in je leven gehad? Naar school gaan, wat heeft dat nog voor zin? Op het Educatief Centrum maken deze jongeren (vanaf 15,5 jaar) een nieuwe start. Iedere leerling heeft een eigen plan en een eigen traject. Bij ons staat praktisch onderwijs centraal: dus leren door te doen. Wij zien dat dit perspectief voor onze leerlingen werk(t).

Kent u een leerling waarvoor het regulier of speciaal onderwijs niet werkt? Bekijk dan de mogelijkheden van het Educatief Centrum en kom meer te weten over onze werkwijze. Ook vindt u hier materiaal om leerlingen te informeren over een traject op onze school.

De mogelijkheden en de aanpak van het Educatief Centrum uitgelegd

Onderstaande informatie geeft u in enkele minuten een beeld voor welke jongeren het Educatief Centrum onderwijsmogelijkheden biedt. Deel deze informatie gerust met collega's, ouders en leerlingen, zodat jongeren de weg naar het Educatief Centrum weten te vinden en weer zin krijgen in hun toekomst.

Video: Welkom op het Educatief Centrum

In nog geen twee minuten heeft u een compleet beeld van hoe het Educatief Centrum jongeren weer perspectief geeft op een vervolgopleiding of werk.

Video: Leerlingen en medewerkers vertellen

Benieuwd naar onze school? Onze leerlingen en medewerkers vertellen u graag meer over het Educatief Centrum.

Infographic: Perspectief werk(t)

De routes binnen het Educatief Centrum in één oogopslag. Download de Infographic Educatief Centrum Perspectief werkt. De infographic is makkelijk online te delen of te printen op een A4-papier.

Infographic Educatief Centrum Perspectief werkt

In gesprek met jongeren: onze leerlingen helpen u daarbij

Kent u een jongere die op zijn of haar plek is op het Educatief Centrum? Binnenkort vindt u hier vlogs van onze leerlingen. Deze vlogs helpen u om het gesprek met jongeren aan te gaan. In deze vlogs vertellen onze leerlingen namelijk zélf hoe zij het Educatief Centrum ervaren.

Marciano en Obby over de matrozenopleiding De MATE

Jermaine over de opleiding Horeca

Tashyke, Baran en Brady laten je het Educatief Centrum zien

Atilla neemt je mee naar zijn werkplek

Contact

Website campagnepagina Leon Hoek

Wilt u meer weten over het Educatief Centrum? Bekijk meer informatie over onze locatie op onze website

Wilt u een gesprek? Neem dan contact op met Leon Hoek en bel 06 – 574 96 975 of mail naar leon.hoek@horizon.eu.