Educatief centrum Horizon low res 54
Educatief Centrum

Opleidingsschip De MATE in actie

Hoe mooi is dat! Opleidingsschip De MATE in actie. Bekijk de schitterende beelden die initiatiefnemer Maaskade Bevrachters maakte van het aanleggen aan de Maaskade in Rotterdam.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/Zlp7uYFZEVc

Stichting De MATE is een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven met als doel jongeren een baan te bezorgen in de nautische wereld. Deze opleiding is gericht op jongeren die anders tussen wal en schip vallen. Hoe we dat doen? Op ons binnenvaartschip De MATE proberen we onze jongeren in korte tijd (3 tot 4 maanden) klaar te stomen tot matroos. Ze leren allerlei vaardigheden tijdens praktijk- en theorielessen, gaan zelf eten koken en slapen aan boord. Leren door te doen dus! Na het behalen van het diploma kijken we samen met Maaskade Bevrachters naar een baan in de nautische wereld. Alles bij elkaar duurt het traject een jaar.

Kent u een jongere voor wie de matrozenopleiding toekomstperspectief biedt? Neem dan contact op met Leon Hoek voor meer informatie of een rondleiding op De MATE. Mail naar leon.hoek@horizon.eu of bel 06-205 72 318.