Horizon Spijkernisse low res 10
Gelinckschool Spijkenisse + BeO Meidoorn

Verlenging sluiting school

Spijkenisse, 31 maart 2020

Betreft: school blijft t/m 28 april gesloten

Beste ouders en opvoeders,

De overheid heeft vandaag aangegeven dat, in verband met het coronavirus, de scholen in elk geval tot en met 28 april gesloten blijven. In deze brief leest u wat dit besluit betekent voor het onderwijs van uw kind.

Thuisonderwijs gaat door
De afgelopen twee weken hebben wij, ondanks het sluiten van de school, uw kind op afstand onderwijs geboden. Tot wij onze schooldeuren weer openen blijven wij op deze manier thuisonderwijs aan uw kind bieden. Uiterlijk 21 april neemt het kabinet opnieuw een besluit over een eventuele verlenging van de maatregelen.

Vanuit ons team willen wij onze waardering uitspreken naar u en de kinderen. De wijze waarop u met ons en de kinderen samenwerkt is de 7 gewoonten waardig. Proactief bent u met ons aan het werk gegaan. Samen met de teams worden er keuzes gemaakt, wordt de zaag scherp gehouden, via YouTube, en vieren we soms ook in deze moeilijke tijd. Er komen weer vier weken aan van thuiswerken en elkaar niet zien. Voor de leerkrachten, voor kinderen en voor u als ouders, opnieuw een vreemde, soms moeilijke periode. We begrijpen de maatregelen wel, echter het gevoel is anders. Als team hebben wij ons voorgenomen er te zijn voor de kinderen en voor u als ouders, middels onze contacten via Snappet, door het chatten via de computer, via de lespakketten en, via de samenwerking met de zorg wanneer dit gevraagd wordt.
We ondersteunen onze verkouden collega’s die thuis zijn, en proberen hun aanwezigheid en werkzaamheden op te vangen. We spreken een woord van dank uit voor de beschikbare collega’s die een enkele leerling opvangen in deze tijden van onzekerheid rondom het virus.
Soms kan het niet anders maar toch waarderen wij het dat zo veel ouders voor opvang hebben kunnen zorgen. Ook velen van ons zijn ouders en weten hoe pittig het soms kan zijn.

Als laatste een compliment aan de leerlingen die in vele gevallen hun leiderschap laten zien.
De juffen en meesters zien in hun contacten met de kinderen zo veel talent en initiatieven voorbij komen. Het kan ons verwonderen en ontroeren. Het zijn de lichtpuntjes voor ons in deze tijd.

Blijf de maatregelen van RIVM volgen
Wij blijven te allen tijde de maatregelen van het RIVM volgen, zoals voldoende afstand houden en regelmatig handen wassen. Wilt u daar ook op letten? Op de website van RIVM leest u actuele informatie over het coronavirus. Ga naar www.rivm.nl/coronavirus of bel het publieksinformatienummer van de overheid 0800 – 1351.

Heeft uw vragen over deze brief?
Wij begrijpen dat het ingewikkeld kan zijn om thuis uw kind te motiveren en te begeleiden. Heeft u vragen, of behoefte aan contact of ondersteuning, neem dan contact op met het klassenteam. Zij staan in nauw contact met het zorgteam binnen de school en met de externe hulpverlening mocht daar behoefte aan zijn.


Namens het team,

Met vriendelijke groet,

Janny W. Koalsie-Mourik
Schoolleider Gelinckschool Spijkenisse en BeO Reiziger