VSO Kesper College 83
Kesper College

Aanbod Brede Basis

Het kind- en jeugdteam ASS en/of ADHD van Kwintes start weer met groepsactiviteiten waarbij er nog ruimte is voor nieuwe aanmeldingen. In dit nieuwsbericht kunt u hier meer over lezen. Deze trainingen worden bekostigd vanuit de Brede Basis.

Dit houdt in dat er geen beschikking voor de training nodig is wanneer het gezin woonachtig is in de gemeente Gouda. Voor gezinnen buiten Gouda is deelnamen mogelijk wanneer er een beschikking is afgegeven voor deze activiteit. Deze kan worden afgegeven door de gemeente of door middel van een verwijsbrief van een (huis)arts worden aangevraagd door de aanmeldfunctionaris van Kwintes.

Voor aanmelden of vragen over het aanbod kunt u contact opnemen via TeamGoudaautismejongvolwassenen@Kwintes.nl

Eén van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


Oudercursus ADHD

Wil je leren begrijpen hoe het brein van je kind met ADHD werkt? Ben je op zoek naar handvatten om je kind beter te kunnen begeleiden? Vind je het fijn om met andere ouders ervaringen uit te wisselen? Dan is deze cursus geschikt voor je!
Op een interactieve manier leer je in deze cursus:
✓ hoe je kind denkt;
✓ hoe je kind de wereld om zich heen bekijkt;
✓ waarom hij/zij anders kan reageren dan andere mensen.

De oudercursus vindt plaats op onderstaande data van 19.15- 21.15:

- 27 oktober De basis over ADHD en ADD
- 3 november Executieve functies
- 10 november Medicatie en verslavingen
- 24 november Thuis, brusjes en vrije tijd
- 1 december School en clubjes

Autisme Belevings Circuit (ABC)
Een bijeenkomst waarbij door middel van 10 interactieve opdrachten kan worden ervaren hoe het zou kunnen zijn om autisme te hebben. Het ABC is interessant voor alle mensen die te maken hebben met iemand met autisme. Ons advies is om als twee/drietal aan te melden, omdat er in groepjes gewerkt wordt. Het ABC vindt plaats op de onderstaande data van 19.30-21.30:

- Woensdag 20 oktober
- Donderdag 11 november
- Woensdag 17 november
- Donderdag 9 december
- Woensdag 15 december


Informatie avonden Autisme (Digitaal)


Di 26 okt 1930 – 21.15 (vanaf 19.20u inloggen en maximale uitloop tot 21.30): Basis van autisme

Tijdens deze eerste avond zullen we zowel ingaan op wat de diagnose ‘’autismespectrumstoornis’’ inhoudt, als op de positieve kenmerken die hierbij kunnen horen. Vervolgens zullen we de belangrijkste verklaringsmodellen voor autisme bespreken. Tot slot is er ruimte voor het delen van eigen ervaringen met andere ouders of docenten.

Di 2 nov 1930 – 21.15 (vanaf 19.20u inloggen en maximale uitloop tot 21.30): Concrete communicatie
Tijdens deze avond zullen we ingaan op de verschillende begripsniveaus binnen communicatie en de belangrijkste kenmerken van concrete communicatie. Vervolgens zullen er handvatten en tips worden besproken om de communicatie met uw kind te verbeteren. Tot slot is er ruimte voor het delen van eigen ervaringen met andere ouders of docenten.

Di 16 nov 1930 – 21.15 (vanaf 19.20u inloggen en maximale uitloop tot 21.30): Prikkelverwerking
Tijdens deze avond zullen we ingaan op wat prikkelverwerking is en aan welk gedrag onder- en overprikkeling te herkennen kunnen zijn. Daarnaast zal worden ingegaan op waarom mensen met autisme hier vaker last van kunnen hebben. Vervolgens zullen er handvatten en tips worden geven om over- en onder prikkeling te
voorkomen of te verminderen. Tot slot is er ruimte voor het delen van eigen ervaringen met andere ouders of docenten.

Di 23 nov 1930 – 21.15 (vanaf 19.20u inloggen en maximale uitloop tot 21.30): Executieve functies
Tijdens de laatste avond zullen we bespreken wat executieve functies zijn en waarom mensen met autisme vaker problemen ervaren op deze gebieden. Vervolgens zullen er handvatten en tips worden besproken om de problemen op deze gebieden te verminderen. Tot slot is er ruimte voor het delen van eigen ervaringen met andere ouders of docenten.

Op alle avonden zal er een ervaringsdeskundige aanwezig zijn die haar ervaringen rondom dit onderwerp zal delen.