VSO Kesper College 83
Kesper College

Theatervoorstelling: De Grote Sprong

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda organiseert een humoristische theatervoorstelling voor kinderen uit groep 7 & 8, de brugklas en hun ouders over de overstap naar de brugklas.

Voor zowel kinderen als ouders verandert er een hoop als ze naar de middelbare school gaan. Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit.

Waarom willen ouders de hele tijd van alles weten? Waarom kunnen ze je niet gewoon een keer met rust laten? Waarom snappen ze niks? Hoe leg je je ouders uit wat erin je omgaat, wat de nieuwe regels zijn van jou en je vrienden en dat ze zich niet overal mee moeten bemoeien. En wat zeg je eigenlijk tegen je nieuwe vrienden als je een andere mening hebt of het ergens niet mee eens bent. Contact is belangrijk maar waar, wanneer en hoe?

Twee acteurs en tevens ervaren gesprekleiders van Theatergroep PlayBack schetsen in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Wat de rol is van thuis, familie en vrienden en hoe er kan worden ondersteund. De Grote Sprong geeft moed de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren en als jezelf aan de overkant terecht te komen.

De Grote Sprong is een feest der herkenning, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en kinderen, waarbij ouders én kinderen allebei welkom zijn!

Datum: Dinsdag 13 juni 2023
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: De Goudse Waarden, Heemskerkstraat 105, Gouda
Kosten: Gratis


Geïnteresseer
d? Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl of via deze link.