VSO Kesper College 83
Kesper College

Thema avonden: (Pre)puber in ontwikkeling!

De twee thema avonden over (pre)pubers in ontwikkeling werden in februari 2020 druk bezocht. Daarom opnieuw deze avonden in 2021 maar online in het BOUNZ ouders café .

Heeft u thuis opgroeiende (pre)pubers? Merkt u ook dat het communiceren met hen niet altijd eenvoudig is? Hoe kunt u als ouder deze (pre)puber helpen om goed door deze periode heen te komen? De twee thema avonden over (pre)pubers in ontwikkeling werden in februari 2020 druk bezocht. Daarom opnieuw deze avonden in 2021 maar online in het BOUNZ ouders café .

De deelnemers hebben in 2020 de avonden door hun afwisselende karakter als zeer waardevol ervaren. Het onderling uitwisselen van ervaringen en praktische voorbeelden werd erg gewaardeerd. Sommige ouders spraken zelfs van ‘intervisie’. Vooral de afwisseling van theorie en praktijk vond men prettig. Aangegeven werd dat de avonden zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Op 18 januari gaan we onderzoeken hoe (social)mediagebruik zich nu thuis afspeelt en hoe u dit kunt bijsturen en aansturen.

Tijdens de avonden is er veel ruimte voor interactie en kunnen ouders/opvoeders met elkaar in gesprek. Er zal o.a. uitgewisseld worden welke afspraken men thuis hanteert. Hierdoor kunnen ouders/opvoeders met elkaar bekijken of er belangrijke afspraken ontbreken, welke afspraken daadwerkelijk het gewenste effect hebben en welke niet.

Communiceren met je puber, zelfbeeld en social media.

Je kunt je aanmelden door voor vrijdag 15 januari mail te sturen naar bounz@groeidoorervaring.nlJe ontvangt dan maandag 18 een link. BOUNZ ouder/ opvoeder café werkt met GO to meeting. Lijkt op zoom. Wel handig als je van te voren Go to Meeting hebt gedownload. Neem deel aan de meeting | GoToMeetingBOUNZ is gericht op de pijlers van recovery. Samen maken we een sprong vooruit!

We zien een behoefte om samen met ouders en opvoeders ervaringen te delen en informatie uit te wisselen rondom thema’s. Het BOUNZ online opvoedcafé is elke 3de maandag van de maan 19.45 – 21.00

Deze avond is kosteloos Aanmelden kan op de 2de vrijdag van de maand en vervolgens ontvang je een digitale link voor het opvoedcafé.

Meld je aan via bounz@groeidoorervaring.nl Samen met andere opvoeders / ouders gaan we met elkaar in gesprek. Na aanmelding ontvang je een link om in te loggen.

De BOUNZ groep op de woensdagmiddag is gericht op kinderen van de basischoolleeftijd. Doelen worden individueel afgestemd en lopen parallel met de behandeling.

Ook draait sinds september op de maandagmiddag de Girls Only groep voor meiden van middelbare schoolleeftijd.

Girls Only groep van BOUNZ is er speciaal voor meiden tussen 12-13 en 17 jaar, die sterker in hun schoenen willen staan. Samen gaan we aan de slag om zelfvertrouwen te vergroten en de baas te worden over gevoelens en gedrag. Aan de slag met thema’s zoals: assertiviteit, zelfvertrouwen, gezin, vriendschap en relaties, zelfbeeld, seksualiteit en lichaamsbeeld. Met deze meidengroep voldoet BOUNZ aan de vraag naar behandeling voor het verbeteren van de weerbaarheid en het zelfbeeld van pubermeiden.

Kijk voor meer informatie op de website groeidoorervaring.nl, mail naar bounz@groeidoorervaring.nl of bel 06-53401121