VSO Kesper College 83
Kesper College

Webinar – Hoe help je je kind in rouw?

Op 11 oktober 2022 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Leoniek van der Maarel een webinar voor ouders over het helpen van kinderen in rouw.

Eén van de zwaarste taken waar je als ouder voor kan komen te staan is je kind begeleiden bij een groot verlies. Als je dan als ouder met datzelfde verlies wordt geconfronteerd, dan lijkt dit een onmogelijke taak.

Tijdens dit Webinar leer je hoe kinderen rouwen, wat normaal rouwgedrag is, wanneer je je zorgen moet maken, hoe kinderen dood begrijpen gerelateerd aan hun leeftijd en wat jij als ouder kunt doen om je kind te ondersteunen, voor, tijdens en na het overlijden. Daarnaast is er aandacht voor jouzelf. Als jij om hetzelfde verlies rouwt, dan ga jij als ouder door een diep dal. Hoe kun je je kind dan begeleiden? Welke emoties laat je wel en niet zien aan je kind? Hoe vraag je hulp? Wat als je je kind niet kan 'bereiken'?

Het Webinar wordt gegeven door Leoniek van der Maarel. Zij is psycholoog, orthopedagoog en hypnotherapeut en begeleidt kinderen en (jong) volwassenen rondom een verlies. Als ervaringsdeskundige én als professional, begeleid ze al 22 jaar gezinnen die worden geconfronteerd met een groot verlies.

Dit Webinar vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2022 van 20.00 tot 21.30 uur.

Aanmelden voor de gratis CJG-webinar ‘Hoe help je je kind in rouw?’ via www.cjgcursus.nl of via deze link.