DSC 9251
Op Maat

Memo september 2019

Dit is de tweede memo van dit schooljaar. Hierin staan o.a. de activiteiten binnen onze school en treft u diverse informatie aan. Veel leesplezier!

Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

Op woensdag 2 oktober a.s. begint weer de Kinderboekenweek! Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Reis mee!’. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt en tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal. 

Alle klassen bij Op Maat besteden de komende weken aandacht aan de Kinderboekenweek. Naast kinderen te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn, gaat het ook om het leren kennen van allerlei nieuwe boeken en verhaalsoorten. En omdat de meeste kinderen het nog steeds heerlijk vinden om voorgelezen te worden zullen we ook daar natuurlijk aandacht voor hebben. Wat er precies in elke klas gaat worden hoort u van de leerkracht van uw kind.

Op woensdag 2 oktober hopen we de hele school aan het lezen te krijgen in de mooiste boeken. We vragen ieder kind dan om zijn/haar lievelingsboek en een lekker kussentje of dekentje mee te nemen. Wilt u dit meegeven??

We hopen op een gezellige tijd vol leesplezier!  

Spreekbeurt van Oliver uit de groep Giraffen

Ik heb mijn spreek beurt gehouden over afval.  

Mijn vader werkt bij het afval en riecikelbedrijf Renewi.

Donderdag kwam een vrachtauto van Renewi ons schoolplein oprijden. Alle kinderen van de giraffen en de leeuwen mochten tot in de cabine alles bekijken. Zo leerden we wat over afval en ook nog over De DODE HOEK bij vrachtauto’. Oliver

Informatie

  • In de herfstvakantie organiseert Archeon diverse leuke activiteiten. Meer info kijk op de site
  • Stichting !Triggr is een cultureel centrum in Ter Aar die allerlei activiteiten organiseert. Meer info zie www.triggr.nu
  • Op 30 september as organiseert het CJG de Thema-avond: Hoe vertellen we het de kinderen. Aanmelden via CJG website

Luisteren naar elkaar!

Onlangs was er een bijeenkomst van het CJG op een basisschool. De leerkrachten merkten op dat de kinderen in hun groep steeds minder naar elkaar en naar hen als leerkracht luisteren. Men vroeg zich af hoe dat komt. Is dat de invloed van het toegenomen schermgebruik? Er werd geconstateerd: we moeten kinderen bewust leren luisteren.

Wat kunnen ouders bijdragen aan goed leren luisteren naar elkaar? Wilt u meer weten over dit onderwerp? Klik op onderstaand bestand.

Luisteren naar elkaar Alphen 4 12 jaar najaar 2019

Ondersteuning gezinnen met een laag inkomen

De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Voor kinderen die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen is dat niet altijd mogelijk. Wij willen deze kinderen zo goed mogelijk ondersteunen.

Digitale folder
In de bijgevoegde folder vindt u een overzicht van de verschillende kindregelingen. Hierin ziet u in één oogopslag welke regelingen er zijn, en hoe de aanvraagprocedure is.

Folder ondersteuning kinderen minimagezinnen Alphen aan den Rijn

Ouderraad

Met het starten van het nieuwe schooljaar is ook de ouderraad weer actief begonnen. 

Bijgevoegd de eerste memo van dit schooljaar. Hierin staat allerlei informatie en Wist U Datjes.

Memo OR

Even voorstellen

Hallo allemaal. 

Mijn naam is Janneke Kops, ben 39 jaar en werk dit schooljaar voor het eerst bij Opmaat in de groep Stokstaartjes. Sinds april dit jaar woon ik in Alphen aan den Rijn. Hiervoor heb ik in 's-Hertogenbosch gewoond en gewerkt. Ik ben begonnen in het SBO waar ik 14 jaar les heb mogen geven aan leerlingen van de groepen 6,7 en 8. De afgelopen 3 jaar heb ik lesgegeven op een reguliere basisschool, groep 5.
Met veel plezier begin ik aan deze nieuwe uitdaging.

Groetjes,

Juf Janneke