Rijnstroom college extern low res 5
Rijnstroom College

Samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij

Op het Rijnstroom College in Alphen aan den Rijn starten we na de meivakantie bij het vak Dienstverlening & Producten met het thema Gezondheid. Binnen dat thema hebben we aansluiting gevonden bij de maatschappelijk ondernemingsafdeling van ADO Den Haag die samen met ons het project ‘Leven als een ADO-Prof’ gaat verzorgen.

Met ‘Leven als een ADO-Prof!’ wil ADO Den Haag in de Maatschappij kinderen en jongeren uit de regio de kans geven om de unieke beleving als profvoetballer in een optimale omgeving ter ervaren, om hun talenten te ontdekken en competenties te ontwikkelen. Onderdeel van het ‘Leven als een ADO-Prof!’-traject zijn thematische voetbaltrainingen, workshops, ontwikkelingsgesprekken en testmomenten. Tijdens deze ontdekkingsreis leren onze leerlingen onder andere over (on)gezonde voeding, een gezonde leefstijl, positieve coaching, (on)respectvolle houding, samenwerken, social media, verantwoord gamen, doelen stellen, omgaan met tegenslagen en nog tal van andere competenties waarbij zowel interne als externe samenwerkingen zijn met ervaren organisaties.

Op woensdag 19 mei tekenden Norbert de Vries, MBA, MES, directeur van het Rijnstroom College, en Marco Esser, bestuursvoorzitter van ADO Den Haag in de Maatschappij, een samenwerkingsovereenkomst in het BINGOAL stadion.

Op 15 mei zullen leerlingen van drie klassen van het Rijnstroom College een contract tekenen in het stadion, waarna trainers van ADO Den Haag in de Maatschappij hen vier weken lang training geven op het terrein van school. Het project wordt afgerond met het uitreiken van een certificaat. Wij kijken er naar uit! ⚽🏆