Altra Laakhaven Den Haag 60 1600px
School2Care Laakhaven

Introductie

School2Care Laakhaven is geen 'gewone' voortgezet speciaal onderwijslocatie. Het is een speciale plek, omdat leerlingen hier van 08.00 tot 20.00 uur op school verblijven. En het is speciaal, omdat we alles op alles zetten, zodat we het beste kunnen halen uit de leerling.

Positief toekomstperspectief

Op School2Care Laakhaven maken jongeren die thuis, in de vrije tijd en op school veel problemen ervaren, een nieuwe start. We helpen hen binnen hun eigen omgeving. We willen voorkomen dat jongeren verder in problemen komen en daardoor uit huis worden geplaatst. Samen werken we aan een positief toekomstperspectief.

School2Care Laakhaven is een school met een vernieuwende aanpak. Leerlingen volgen een intensief programma (twaalf uur per dag, van 08.00u. – 20.00u.), waarin onderwijs en zorg zijn geïntegreerd. Ze worden begeleid naar een (vervolg) opleiding en/of werk. Centraal in deze aanpak staat de coach, die de leerlingen weer helpt de draad op te pakken.

Aanpak

Door middel van de wrap-around-care aanpak en intensieve zorg op verschillende leefgebieden, verbinden we de leerlingen weer met de maatschappij, geven we hen het gevoel dat ze ertoe doen en laten we hen ervaren wat ze kunnen. Met deze vorm van intensieve coaching en met zorg op maat willen we een uithuisplaatsing voorkomen.

Op School2Care werken we samen met de leerling aan gedrag, onderwijsperspectief, motivatie en bezigheden in de vrije tijd. Met de ouder(s)/opvoeder(s) werkt de coach aan het vergroten van opvoedvaardigheden en verminderen van overbelasting. Met de leerling en ouder(s)/opvoeder(s) werkt de coach aan het vergroten van een steunend sociaal netwerk en het hervinden van vertrouwen van zichzelf, onderwijs en zorg. Het uiteindelijke doel van School2Care is dat de leerling weer op een positieve manier aan de maatschappij deelneemt door het volgen van een opleiding, stage, werk of dagbesteding.

Avondprogramma

Leerlingen op School2Care Laakhaven wonen thuis of begeleid op zichzelf in studio's. Overdag volgen zij lessen, werken samen met school van herkomst en in de avond hebben ze een aangepast programma. Denk aan activiteiten die binnen en buiten de school plaatshebben. Ook wordt er gezamenlijk gegeten. Jongeren die een bijbaantje hebben, verlaten school eerder en draaien niet het hele avondprogramma mee.

Kijk voor meer informatie in de schoolgids


Opleidingsniveaus

VMBO
  • Nederlands, Engels, Wiskunde, Mens en Maatschappij, Kunst en Cultuur en Bewegen en Sport

OOM-klas
  • Van leerlingen die in deze klas starten, wordt het niveau bepaald en het uitstroomperspectief. In deze klas wordt deels gewerkt met een digitale omgeving en deel met boeken, zodat er onderwijs op maat geboden kan worden. Dit kan, in overleg op elk niveau t/m HAVO. Vrijwel altijd wordt er ook in overleg met de school van herkomst en de vervolgschool gekeken waar precies aan gewerkt moet worden om de overgang in de lesstof zo klein mogelijk te maken.

MBO-klas
  • Hier wordt op maat gekeken waar een leerling in het traject staat en wat er nodig is om het MBO1 met positief resultaat af te ronden. We hebben voor het MBO1 traject een samenwerking met het ROC Mondriaan, zodat leerlingen aan het einde van het traject ook een officieel diploma hebben.

Instroomklas
  • Leerlingen brengen de eerste 6 weken door in de instroomklas. In deze periode wordt alle informatie verzameld en worden er 0-metingen gedaan. Daarna wordt het OPP opgesteld en naar welke vervolgklas de leerling gaat.