Altra Laakhaven Den Haag 60 1600px
School2Care Laakhaven

Bakkerij op School2Care Laakhaven feestelijk geopend

Afgelopen vrijdag 3 juni vierden leerlingen, medewerkers van school en ondersteunende diensten, medewerkers van gemeenten en overheid de opening van de nieuwe bakkerij op School2Care Laakhaven. De feestelijke opening staat symbool voor de doorontwikkeling van de School2Care-methodiek.

Martijn Zaal, regiodirecteur onderwijs-zorg regio zuid, trapte de bijeenkomst af en bedankte via schooldirecteur Cor Zandvliet en projectmanager Emma Herweijer het team voor de inzet voor de ontwikkeling van School2Care Laakhaven.

Abderezak, Martijn, Emma, Cor

Daarnaast blikte Martijn samen met oud-leerling Abderezak terug in de tijd. Elf jaar geleden maakten zij beiden deel van uit van de start van School2Care in Amsterdam, Martijn als docent en Abderezak als jongere. Gelijkwaardig met elkaar omgaan, volhardend zijn en onderwijs als vertrekpunt zijn de sleutel tot het succes voor jongeren die thuis, op school én in de vrije tijd ernstige problemen ervaren, geeft Martijn aan. Dat Martijn en Abderezak na al dit tijd nog steeds contact met elkaar hebben, kan Abderezak makkelijk verklaren: ,,Wat je oogst is wat je zaait. De liefde en begeleiding die je normaal vanuit huis krijgt, kreeg ik vanuit School2Care. Jullie hebben enorme impact op mijn leven gehad. Dat waardeer ik enorm.”

Abderezak, Martijn

Na het openingswoord knipte leerling Duncan onder toeziend oog van burgemeester Jan van Zanen het lint bij de bakkerij door, waarna een heerlijke taart werd geserveerd. Het programma vervolgde met rondleidingen en diverse workshops die inzicht geven in het uitgebreide aanbod van School2Care Laakhaven.

Leerling Duncan en burgemeester Van Zanen