Altra Laakhaven Den Haag 60 1600px
School2Care Laakhaven

S2C Laakhaven ontvangt eerste leskist voor jongeren

Afgelopen vrijdag 25 juni vond de feestelijk overdracht plaats van de eerste leskist beschikbaar gesteld door Cleanlease aan S2C Laakhaven. De jongeren leren arbeidsvaardigheden op het werkplein die ze later in de praktijk kunnen toepassen. Cleanlease ontvangt gesorteerd en gestreken wasgoed terug. Een mooi voorbeeld van een geweldige samenwerking!

,,De opstartfase van dit project verliep niet helemaal zonder slag of stoot”, vertelt Annelies Baaijens. Zij heeft het hele project begeleidt en doorgezet. ,,Ik geloofde echt in deze samenwerking, want de jongeren leren hier basisvaardigheden die ze de rest van hun leven in de praktijk kunnen toepassen. Door het vouwen van deze washandjes leren de jongeren onder andere afspraken nakomen, samenwerken, communiceren en hun zelfvertrouwen te vergroten. Maar zonder Moniek en Miranda was het niet zo’n succes geweest, zij bleven vouwen, zelfs zonder de leerlingen.”

Vaste gezichten op het werkplein

Moniek Hendriks en Miranda Hertog zijn de vaste gezichten op het werkplein. Moniek vertelt: ,,In het begin vonden de jongeren het maar dom en vies werk. Die hadden hier echt geen zin in. Dus begonnen Miranda en ik maar met vouwen. Na twee weken werden de leerlingen nieuwsgierig en kwamen ze steeds vaker langs. Nu zijn we een goed geoliede machine en hebben we een eigen plek in de school.” Miranda vult aan: ,,Wij zijn ook echt een goed team en hebben plezier in wat we doen. Wij zijn al blij met de aanwezigheid van de leerlingen. Ze kunnen hier even stoom afblazen als de spanning ergens anders oploopt. We luisteren naar ze. En ongemerkt leren ze hier dan toch weer iets. Ze moeten zich wel aan afspraken houden, leren samenwerken, maar ook om netjes te werken.”

Cleanlease is tevreden over de samenwerking

Jeroen Vollebregt en Jeffrey Martins van Cleanlease waren vrijdagmiddag aanwezig om de leskist te overhandigen aan de leerlingen die de afgelopen maanden hebben gewerkt op het werkplein. Jeroen vertelt: ,,Het is ooit begonnen met het inpakken van chocolaatjes en nu leveren ze drie nette containers per twee weken af. Deze washandjes, slabbetjes en andere doekjes gebruiken ze in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. We betalen niet voor de werkzaamheden, maar daarom is het wel leuk om een leskist te schenken. Daar hebben ze echt wat aan.”