DSC 8168
Schreuder College De Villeneuvestraat

Feestelijke ingebruikname lassimulator op Villeneuvestraat

Vorig jaar maakten onze leerlingen en leerkrachten voor het eerst kennis met HK Mobile, een partij die zich specialiseert in simuleren. Iedereen was razend enthousiast.

Zo enthousiast dat leerkracht Sjoerd Nicodem zelf een lassimulator voor zijn locatie wilde. Dit vergroot namelijk het perspectief van de leerlingen. En ze kunnen de lastechniek veilig leren zonder dat ze meteen met een loeihete lasbout in de weer hoeven. Vlak voor de grote vakantie trok hij de stoute schoenen aan en deed een subsidieaanvraag bij Stichting Hulpfonds voor het Rotterdamse Onderwijs. En tot zijn grote verbazing, werd zijn aanvraag van 25.000 euro binnen twee weken gehonoreerd!

20190912 125755

Donderdag was de feestelijke ingebruikname van de lassimulator. In het technieklokaal onthulden bestuurder Onderwijs Mariette van Leeuwen en leerling Benjamin het apparaat door middel van het doorknippen van een lintje met een gouden schaar.

De voorzitter van het Stichting Hulpfonds voor het Rotterdamse Onderwijs was de eerste die plaats mocht nemen achter de lassimulator. Docent Jet Valk hielp hem met de kap op zetten en gaf aanwijzingen. Uiteindelijk bleek dat de leerlingen het 'lasvak' sneller onder de knie hadden. Zo heeft ieder zijn eigen talent.

20190912 122452

Vlakbij de school stond ook een grote trailer van HK Mobile met daarin drie andere simulatoren. Leerlingen demonstreerden onder andere hoe je een heftruck kunt leren besturen en een auto leert spuiten.

Ook het AD Rotterdam besteedde aandacht aan dit mooie project, waarmee we laten zien dat speciaal onderwijs ook voorop kan lopen! Lees het artikel in het AD Rotterdam.

En Sjoerd? Die is al weer bezig voor zijn tweede simulator. De heftruck moet dat worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hem ook dat gaat lukken!