Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 124
Schreuder College De Villeneuvestraat

Praktijkvakken

Wat vind je leuk en wat kan je goed? Op onze school laten we je de eerste twee leerjaren in het praktijkonderwijs allerlei mogelijkheden ervaren. Zo kan jij ontdekken wat je leuk vindt en waar je talent voor hebt. Een belangrijk onderdeel deze leerjaren is ook zelfredzaamheid. Je leert om goed voor jezelf te zorgen.
Aan het einde van je tweede leerjaar kies je twee praktijkvakken waar je vanaf het derde jaar mee verder gaat. In deze vakrichtingen kan je certificaten en/of diploma’s behalen die jouw kansen op een baan vergroten. Want hoe meer certificaten of diploma’s jij op zak hebt, hoe liever een werkgever juist jou in dienst neemt.

Ligt je interesse bij houtbewerking, werk je liever in een winkel of zie jij jezelf wel op een vorkheftruck rijden? Lees hier alvast meer over de praktijkvakken die het Schreuder College De Villeneuvestraat jou te bieden heeft:

Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 124

Algemene Techniek

01 januari 2022

Metaal vind je overal om je heen, in gebouwen, bruggen, auto’s, wasmachines en allerlei gebruiksvoorwerpen. Ben jij handig en wil je leren werken met metaal? Kies dan voor Algemene Techniek.

Lees verder
Villeneuve hout 2

Schilderen en Houtbewerking

01 januari 2022

Hout is een natuurlijk product dat ontelbare mogelijkheden biedt. Wil jij die ontdekken en wil je leren om hoe je machines bedient? Dan is Schilderen en Houtbewerking echt iets voor jou.

Lees verder
Gregory Magazine Horizon IHUB 1 verkleind

Consumptieve Techniek

01 januari 2022

Wie houdt er nou niet van lekker eten? Om lekker te eten én goed voor jezelf te kunnen zorgen, is het handig als je kunt koken. Dat leer je bij het Consumptieve Techniek, een mooi woord voor koken.

Lees verder
Horizon Schreuder College Villeneuvestraat 74

Dienstverlening

01 januari 2022

Bij Dienstverlening denk je wellicht aan het verzorgen van ouderen mensen en mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen, maar dit praktijkvak gaat over alle zaken uit het huishouden.

Lees verder
Horizon Schreuder College Villeneuvestraat 1

Kantoor, Repro en Magazijn

01 januari 2022

Bij het praktijkvak Kantoor, Repro en Magazijn leer je zowel kleine als grote opdrachten op een kantoor of in een magazijn uit te voeren.

Lees verder
Horizon Schreuder College Villeneuvestraat 31

Handel en Verkoop

01 januari 2022

Vind je het leuk om mensen te helpen en in een winkel te werken? Dan moet je echt kiezen voor het praktijkvak Handel en Verkoop.

Lees verder
Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 157

Extra: vorkheftruckbewijs halen

01 januari 2022

Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je op onze school leren rijden op een vorkheftruck. En niet onbelangrijk, je vorkheftruckbewijs behalen!

Lees verder
Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 1

Extra: rijbewijs B halen

01 januari 2022

Zie jij jezelf al achter het stuur zitten van een auto, maar heb je nog geen rijbewijs? Dan biedt het Schreuder College De Villeneuvestraat iedereen vanaf 16 jaar de mogelijkheid om deze te halen.

Lees verder