IHUB Villeneuvestraat low res 194
Schreuder College De Villeneuvestraat

Extra: vorkheftruckbewijs halen

Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je op onze school leren rijden op een vorkheftruck. En niet onbelangrijk, je vorkheftruckbewijs behalen! Heb je bijvoorbeeld plannen om in een magazijn te werken, maak dan zeker gebruik van deze mogelijkheid.

Het traject

Stap 1: je BVCA-certificaat halen
Eerst zorg je dat je je BVCA-certificaat (een veiligheidscertificaat) op zak hebt. Hiervoor krijg je les op school en krijg je ook lesstof mee voor thuis. Met het BVCA-certificaat kan je al in het tweede leerjaar starten.

Stap 2: aanmelden voor het vorkheftrucktraject
Als jij je BVCA-certificaat hebt gehaald, meldt jouw mentor je aan bij de coördinator van het vorkheftrucktraject. Je krijgt een bericht wanneer je bent toegelaten.

Stap 3: het vorkheftrucktraject start

In het vorkheftrucktraject leer je hoe een vorkheftruck werkt. En je gaat natuurlijk rijden; eerst op een simulator en als dat goed gaat stap je over op een echte vorkheftruck. Je krijgt les van een ervaren vorkheftruckinstructeur.

Stap 4: je vorkheftruckrijbewijs ophalen

Als je alle vaardigheden voor het bedienen van de vorkheftruck onder de knie hebt, dan krijg jij je vorheftruckbewijs en kun je aan de slag als vorkheftruckchauffeur!

Dank jullie wel PROVSO.WORKS

Het vorkheftrucktraject is mede mogelijk gemaakt door innovatiefonds PROVSO.WORKS. Deze organisatie is er voor de scholen in het PrO en vso. Het innovatiefonds gelooft in innovatieve arbeidstoeleiding en in onderwijsinnovatie waarbij samenwerking tussen de scholen en werkgevers van groot belang is.

Dit betekent dat het Innovatiefonds PROVSO.WORKS een inspanningsverplichting belangrijk vindt, het gaat om de (onderwijs) INNOVATIE en niet in eerste instantie om de PRESTATIE. Dit betekent dat het projecten innovatief moeten zijn en het leerelement voorop staat.​ Het Innovatiefonds streeft naar aansluiting bij en verbinding van de projecten met de Sustainable Development Goals.

De scholen die deel uitmaken van de schoolbesturen die het convenant ‘(Samen) Werken Loont’ hebben ondertekend kunnen een aanvraag indienen bij het Innovatiefonds PROVSO.WORKS. Wij zijn ook partner van dit innovatiefonds.