IHUB Villeneuvestraat low res 194
Schreuder College De Villeneuvestraat

Rijbewijs halen

Zie jij jezelf al achter het stuur zitten van een auto, maar heb je nog geen rijbewijs? Dan biedt het Schreuder College De Villeneuvestraat iedereen vanaf 16 jaar de mogelijkheid om deze te halen. En het mooiste van alles? Een deel van de lessen volg je gewoon onder schooltijd!

Direct aanmelden voor het rijbewijstraject

Het traject

Stap 1: Je begint aan je theorie
Vanaf het derde leerjaar kun je beginnen aan de theorielessen. Tijdens schooltijd krijg je theorieles van je eigen mentor. Je krijgt een map in bruikleen, die jou door de stof heen begeleidt. Let op! Het is ook belangrijk dat je thuis de theorie leert, want uiteindelijk doe je officieel examen bij het CBR als je minimaal 16 jaar bent. En zonder de theorie kun je niet beginnen aan de volgende stap, de rijsimulator!

Stap 2: Eerste lessen in de rijsimulator
Ben je 16,5 jaar of ouder en heb je je theorie-examen gehaald? Gefeliciteerd, dan kun je nu beginnen aan je eerste lessen in de rijsimulator van het Schreuder College De Villeneuvestraat. Deze lessen worden gegeven door een officiële rijinstructeur van rijschool Hers. Houd hem te vriend, want hij beoordeelt of het veilig genoeg is voor jou om de weg op te gaan voor je rijlessen.

Stap 3: De weg op
Heb jij in de rijsimulator bewezen dat je veilig de weg op kan en heb je de gezondheidsverklaring bij het CBR geregeld? Dan breekt nu het moment aan dat je voor het eerst zelf achter het stuur mag. Je hebt maximaal 35 uur aan rijlessen tot je beschikking. Hierin leer je om op een veilige manier gebruik te maken van de openbare weg en leer je omgaan met verschillende verkeerssituaties. Deze lessen vinden in overleg plaats onder schooltijd, in de avonden of in de weekenden. Let op: Heb je meer lessen nodig? Dat kan, maar de kosten hiervoor zijn wel voor jou en dus extra.

Stap 4: Afrijden
Heb je genoeg inzicht getoond en weet jij hoe je goed en veilig een auto bestuurt? Dan vraagt de rijinstructeur je examen aan bij het CBR. Rond je dit positief af, dan mag je je rijbewijs B ophalen bij de gemeente!

Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 1
Rijbewijstraject

Ik wil mijn rijbewijs halen

Ja, ik meld mij aan

Kosten

Het behalen van je rijbewijs is niet goedkoop. Bij de meeste rijscholen lopen de kosten al snel op tot over de €2.000,-. 

Dankzij een eigen bijdrage vanuit de school en enkele subsidies hebben wij de kosten van het standaardpakket flink kunnen terugbrengen.

Rijsimulator

Meer weten?

Klinkt het halen van je rijbewijs je als muziek in de oren? En kun je niet wachten om achter het stuur te kruipen, maar hebben je ouders of voogd nog wat vragen over het rijbewijstraject en bijvoorbeeld de kosten hiervan? Stuur dan een mail naar rijbewijs.villeneuvestraat@horizon.eu.

Ik wil meer weten over het rijbewijstraject