Banner leerlingenverhalen 9687

Tips van een 'superautist'

Mozes Marcus is een oud-leerling van de Gelinckschool in Spijkenisse. Hij schreef een mooie brief naar zijn oude juffen en meesters met daarin tips voor de gecertificeerde Leader in Me-school.

Hallo leerlingen & juffen en meesters op de Gelinckschool,

Ik mag ook op jullie 'Wall of Fame'. Wat een eer, want ik moet nog beroemd worden net als jullie. En ik wil niet alleen om mijn handicap (superautist) bekend staan, maar omdat ik mijn plekje in de Wereld heb verovert en iets kan bijdragen.


Tussen 2011 en 2016 zat ik ook op deze school in Spijkenisse waar ik veel heb geleerd. Maar ik wil graag een bekende wetenschapper worden en daarvoor moet ik nog iets harder werken en dat kon niet op het speciaal onderwijs in de buurt. 

Gelukkig kon ik naar een gewone school in Oud-Beijerland. Best pittig met 1400 leerlingen, maar gelukkig mag ik in de pauzes in een apart lokaal zitten. Ik ben nu 13 jaar en ga naar de 4de klas van het Gymnasium. Uiteraard het Natuurkunde en Techniek profiel, want talen vind ik echt saai en lastig.

Ik ben best trots op mezelf omdat ik ook als weinig mensen in mij geloven doorzet. Drie jaar lang vijf vreemde talen leren (eigenlijk is Nederlands ook een vreemde taal voor mij, dus 6) om maar in de vierde klas te komen. Vanaf nu hoef ik voor 3 talen minder te gaan leren en dat lucht op. 

Maar dat betekende wel dat ik al mijn tijd afgelopen jaren gebruikte voor de talen. Dit vond ik niet leuk, maar nu kom ik in het gedeelte van de lessen op school waar het wel leuk wordt.

Mijn tips voor jullie zijn:

Geloof in jezelf en kijk naar je talenten en ga ervoor. (gewoonte 1)

Bedenkt wat je wilt worden of wat voor een soort lessen je wilt volgen en maak dat je einddoel. (gewoonte 2)

Doe belangrijke zaken eerst, moeilijk als het niet leuk is, maar het is wel belangrijk om er toch aan te beginnen. (gewoonte 3)

En iets wat mij rust geeft is 1 dag in de week niets doen, niet werken aan jezelf maar lekker rusten en spelen J. (gewoonte 7) 

En wat ik ook een fijne gedachte vind is dat er bijna altijd wel een plan B, C en D te bedenken is mocht plan A niet lukken. Dus als het me niet lukt een Wiskundige te worden, ga ik misschien wel de Informatica in. 

Wie weet waar ik over 10 jaar ben?! 

Wie weet waar jij over 10 jaar bent?! 

Succes. 

Groeten, Mozes Marcus

P.S. Aan de andere gewoonten van Covey moet ik nog werken, die zijn lastig.