Horizon Gelinckschool Spijkenisse 38

'Gespecialiseerd onderwijs heeft tijd en begrip voor mijn dochter'

Lady Ann’s dochter (6) begon het schooljaar 2021-2022 op de Gelinckschool Spijkenisse. Daarvoor volgde zij gespecialiseerd onderwijs op Meester Schats Zuid. Al heel vroeg was duidelijk dat regulier onderwijs voor dit meisje geen passende onderwijsplek zou zijn.

Te veel indrukken in reguliere klas

,,Mijn dochter is van maart. Toen ze vier jaar oud was, mocht ze wennen op school. Vanaf de eerste dagen bleek al dat het te druk was voor haar. Een klas met dertig kleuters en allerlei indrukken was niks voor mijn dochter. Ze liep weg, kon het gewoon niet aan. Ik denk dat ze vier keer is geweest en daarna mocht ik haar thuishouden tot de zomer”, vertelt Lady Ann.

Na de vakantie mocht haar dochter beginnen op Mr. Schats Zuid, een school voor speciaal onderwijs in Rotterdam-Zuid. In kleinere klassen en met meer persoonlijke aandacht lukte het wel om Lady Ann’s dochter onderwijs te bieden. ,,Het is zo fijn dat er scholen zijn die wel tijd en begrip hebben voor deze kinderen.”

'Blij dat we weten dat ze ADHD heeft'

Ook ging de zoektocht voor Lady Ann verder. Opvallend was het drukke gedrag dat haar dochter vertoonde. Na enkele testen werd het vermoeden bevestigd: ze heeft ADHD. ,,Hier kwamen we dus achter toen ze al op Schats Zuid zat. Het testen was een vraag vanuit mij, niet vanuit school. Maar ik ben blij dat we dit weten. En dat er aandacht is voor haar.”

Vanwege een verhuizing van Rotterdam naar Spijkenisse, maakte ook de dochter van Lady Ann een overstap naar een andere school voor gespecialiseerd onderwijs: de Gelinckschool in Spijkenisse. ,,Dat was wel even wennen weer na de zomervakantie. Nieuwe regels, andere verwachtingen. Wat me vooral opviel, was het op de Gelinckschool rustiger is vergeleken met Schats Zuid. Waarschijnlijk heeft dat ook met doelgroep te maken, maar mijn dochter viel in het begin zelfs in de auto in slaap. Zo rustig was ze. Wat erg leuk is voor haar, is dat ze nu in een klas zit met nog een meisje in plaats van alleen maar met jongens.”

'Zeer tevreden'

,,Ik ben erg tevreden over de school en kan het iedereen aanraden. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer aandacht nodig”, besluit Lady Ann.