Hero2
Over ons

Over ons

Altra en Horizon bieden naast onderwijs ook jeugdzorg. Beide organisaties maken onderdeel uit van de alliantie iHUB, waarin we onze krachten en kennis bundelen. Hier vindt u alle informatie over ons.

Altra onderwijs en jeugdhulp

Altra is in Amsterdam, Waterland en Zaanstreek expert op het gebied van onderwijs en jeugd- en opvoedhulp. Hoe we samen met het gezin een keten van problemen doorbreken? Door ze van alle kanten te helpen. Dus thuis, op school en in de vrije tijd; dat is het meest effectief. Altra heeft daarvoor de kennis in huis. Samen met het gezin, school en het eigen netwerk werken we aan een oplossing voor ieder kind.

Lees meer over onze jeugd- en opvoedhulp

Horizon jeugdzorg en onderwijs

Horizon heeft zich binnen de regio Rotterdam, Gouda en Alphen ontwikkeld tot specialist in gedragsverandering en kennisoverdracht. Elke dag zetten we onze expertise in om jongeren en hun ouders weer grip te laten krijgen op hun eigen bestaan en daarvan regisseur te zijn en te blijven. Jongeren en ouders leren wat ze willen en wat ervoor nodig is om daar te komen.

Lees meer over onze jeugdzorg

Educé

Vanuit Altra en Horizon worden experts uit het speciaal onderwijs ingezet op reguliere scholen om ervoor te zorgen dat leerlingen zo veel mogelijk op hun eigen school extra ondersteuning krijgen als daar vraag naar is. Op deze manier bieden wij passend (speciaal) onderwijs op reguliere scholen en proberen we de groei van het speciaal onderwijs een halt toe te roepen.

Lees meer over Educé

iHUB

Altra en Horizon zijn twee stichtingen die jeugdhulp en speciaal onderwijs bieden en deze waar nodig combineren. Samen met de Opvoedpoli en De Nieuwe Kans maken we onderdeel uit van de alliantie iHUB. Door onze kennis met elkaar te delen en krachten te bundelen, kunnen we effectief werken en tijd goed investeren. Daarvan profiteren degenen waar het uiteindelijk allemaal om draait: kinderen en gezinnen.

Lees meer over iHUB

Kleur met ons het onderwijs van morgen vandaag in

Vanuit onze expertise en ervaring in het onderwijs bieden wij kinderen en jongeren de beste kans op een toekomst waarin ze zijn wie ze willen zijn. Wij zetten ons dagelijks in om de mogelijkheden en de talenten van leerlingen vrij te maken. Dat gaat vaak heel goed, maar er is ook ruimte voor verbetering.

Om te verbeteren willen wij het anders aanpakken, maar daarvoor moeten we samen het onderwijssysteem van Nederland constructief en met lef hervormen. Wij pakken daarin de voortrekkersrol. Wij zijn Kleurverkenners. Samen kleuren wij het onderwijs opnieuw in.

Niet morgen, maar vandaag!

> Bekijk de animatie Onderwijsvisie iHUB 2020-2025: Kleurverkenners

Expertpanel

Horizon heeft een expertpanel: een team van ouders/opvoeders waarvan één of meer kinderen op een zorglocatie verblijven of speciaal onderwijs volgen. Met dit panel krijgen we inzicht in de leefwereld van gezinnen en de kijk van ouders/opvoeders op jeugdhulp of speciaal onderwijs. Zij zijn ten slotte ervaringsdeskundigen op dit gebied. Door samen te sparren over diverse thema’s als verantwoordelijkheid, veiligheid, ouderschap en vraagstukken over gezag, leveren ouders een belangrijke bijdrage aan de vernieuwing van onze jeugdhulp en speciaal onderwijs.

Heeft u vragen over het expertpanel, neemt u dan contact op met Jessica Tokaya via jessica.tokaya@horizon.eu of via 06 - 437 26 582.