DSC 8809

Publicaties onderwijs

S2 C Laakhaven Jacky probleem leerling heeft koksopleiding gehaald en nu stagair in Hotel des Indes 14 verkleind

‘Ratje’ Jacky (17) ging twee jaar niet naar school, nu staat hij in de keuken van tophotel Des Indes

02 juli 2023

Nadat Jacky twee jaar niet naar school gaat, komt hij via zijn gezinsvoogd op School2Care Laakhaven terecht. Jacky maakt zo snel mogelijk zijn schoolwerk om vervolgens in de keuken te duiken bij horecadocent Henny Merle. Jacky behaalt in 2022 zijn mbo1-diploma en heeft intussen via zijn vervolgopleiding stage gelopen bij het legendarische Hotel des Indes. Het AD interviewt Jacky, Henny en Wesley Langezaal, executive chef bij Hotel des Indes.

Lees verder
1687187799806

Camera, actie, vechten toch?

22 juni 2023

Leerlingen van School2Care Amsterdam, Altra College Zuidoost en Altra College Centrum maakten onder leiding van regisseur en cultuurcoach Dieuwertje Stienstra de fictiefilm 'Waar Rook Is'. Op woensdag 21 juni was de première in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam. Parool schreef er een mooi stuk over.

Lees verder
De I Jzervreter

Scholieren Altra College Zaanstreek helpen mee aan anti-wapenkunst

17 april 2023

Leerlingen uit de tweede klas van Altra College Zaanstreek werken mee aan de IJzervreter: een kunstproject van omgesmolten wapens, die zijn ingeleverd door Zaanse jongeren. NH Nieuws nam een kijkje om de kunstenaar en een aantal leerlingen hierover te interviewen.

Lees verder
Jeugdjournaal promotievideo Mr Schats Noord leraren trekken 20230110

Mr. Schats Noord in het Jeugdjournaal

10 januari 2023

Om nieuwe leraren te vinden maakten kinderen van Mr. Schats Noord in Rotterdam een promotievideo. Daarin doen ze net alsof ze leraren zijn. Het Jeugdjournaal schenkt aandacht aan het lerarentekort en de promotievideo.

Lees verder
Speciaal verhaal Sjoerd Nicodem 1536x864

‘De lat voor mijn leerlingen ligt nu precies op de juiste hoogte’

11 november 2022

Leraar24 interviewde Sjoerd Nicodem, docent op Schreuder College De Villeneuvestraat. Hij heeft ervoor gezorgd dat er verschillende simulatoren op school staan waarmee leerlingen leren lassen, autorijden en een vorkheftruck besturen. Dat is leuk voor de leerlingen én het bevordert hun doorstroom naar een baan.

Lees verder
IMG 20211011 WA0001

Veiligheidscontroles bieden juist een veilig gevoel

13 oktober 2021

RTL Nieuws besteedt 11 oktober aandacht aan veiligheid in en om scholen. Schooldirecteur Pien Stroethoff en leerlingen vertellen over de preventieve aanpak op Altra College Haarlemmermeer.

Lees verder
Madeleine S2 C 070 uit AD

Diplomaregen op S2C: 'Overal uitgekotst en nu toch een papiertje op zak'

16 augustus 2021

Madeleine (17) en school, dat leek hem niet te gaan worden. Ze is ‘lastig’, niemand wilde haar. Dat ze nu tóch een diploma heeft, is te danken aan een speciaal programma van School2Care Laakhaven. Met Madeleine behaalden nog negen 'afgeschreven' leerlingen (100% slagingspercentage) hun mbo1-diploma in het eerste jaar dat School2Care deze opleiding aanbood. ,,Nu ligt de wereld open.” Het AD maakte hier een verhaal over.

Lees verder
SC Villeneuvestraat Kennisnet 20210720

Verhoogde baankans dankzij simulatie

03 augustus 2021

Leerlingen in het praktijkonderwijs laten doorstromen naar een garantiebaan. Door simulatoren te regelen voor auto- en vorkheftruckrijden, is het Sjoerd Nicodem gelukt. Hij is leraar op het Schreuder College in Rotterdam. Kennisnet vertelt zijn verhaal: wat was de bedoeling, hoe heeft hij het aangepakt en wat heeft hij geleerd?

Lees verder
BERGSE VELD HORIZON LOW RES 67

Viervoeters Myra en Bex weten deze schoolkinderen snel te kalmeren

21 maart 2021

Op de Bergse Veldschool helpen honden de leerlingen met hun gedrag. Angelique Mulders sprak met docenten en leerlingen en schreef hierover in het AD.

Lees verder
Publicatie interview anne moormann sjso 20201005

Anne Moormann over SJSO

05 oktober 2020

Specialistische jeugdhulp is voor leerlingen in het speciaal onderwijs en hun ouders direct toegankelijk op school, sinds schooljaar 2018-2019. Wat zijn tot nu toe de ervaringen? Lees het interview met projectleider Anne Moormann dat werd gepubliceerd via de nieuwsbrief van de gemeente Amsterdam.

Lees verder