DSC 8809

Publicaties onderwijs

Bergseveldschool juf nathalie en hond bex

Viervoeters Myra en Bex weten deze schoolkinderen snel te kalmeren

21 maart 2021

Op de Bergse Veldschool helpen honden de leerlingen met hun gedrag. Angelique Mulders sprak met docenten en leerlingen en schreef hierover in het AD.

Lees verder
Publicatie interview anne moormann sjso 20201005

Anne Moormann over SJSO

05 oktober 2020

Specialistische jeugdhulp is voor leerlingen in het speciaal onderwijs en hun ouders direct toegankelijk op school, sinds schooljaar 2018-2019. Wat zijn tot nu toe de ervaringen? Lees het interview met projectleider Anne Moormann dat werd gepubliceerd via de nieuwsbrief van de gemeente Amsterdam.

Lees verder
AD vorkheftrucksimulator SC Villeneuve 20200624

Vorkheftrucksimulator voor leerlingen aan De Villeneuvestraat

26 juni 2020

Het Schreuder College De Villeneuvestraat in Rotterdam krijgt een vorkheftrucksimulator. Het AD sprak met docent Sjoerd Nicodem die zich hard maakte om de praktijkschool te verrijken met deze simulator.

Lees verder
AD kesper meivakantie

'Dit is veel beter dan urenlang Netflixen'

07 mei 2020

Ook tijdens de meivakantie biedt het Kesper College een programma voor de leerlingen. Samen met de gemeente en andere scholen in Gouda is een gevarieerd programma opgezet. Het AD kwam langs op het Kesper College en sprak met medewerkers en leerlingen.

Lees verder
Li M Lighthouse Seal Gold FULL RGB

'Kinderen op de GS Spijkenisse zijn echte leiders'

23 november 2019

In de rubriek 'Even vragen aan' van het AD is er aandacht voor de Gelinckschool Spijkenisse; de allereerste cluster 4-school in Europa die zich 'The Leader in Me'-school mag noemen. Schoolleider Janny Koalsie legt uit wat dat betekent.

Lees verder
Website publicaties gelinckschool milestone

‘The Leader in Me’ Gelinckschool bekroond met Milestone

31 oktober 2019

Gelinckschool Spijkenisse is de allereerste cluster 4-school in Europa die zich 'The Leader in Me'-school mag noemen. Wethouder Wouter Struijk onthulde op de school de gouden Milestone. GrootNissewaard.nl besteedde aandacht aan deze officiële benoeming.

Lees verder
Foto AD jan willem simmelink in de keuken

Alphense school elf maanden na brand uit de as herrezen

22 oktober 2019

17 oktober heropende het Park College in Alphen officieel haar deuren na de brand die vorig jaar het pand trof. Het AD schreef er een artikel over.

Lees verder
P1000073

Schrijver Arnon Grunberg twee weken in De Koppeling

17 september 2019

Schrijver Arnon Grunberg verbleef onlangs twee weken lang in de gesloten jeugdinstelling De Koppeling in Amsterdam. Altra verzorgt daar het onderwijs. Hij schreef er mooie columns over en was bij Eva Jinek.

Lees verder
20190912 AD De Villeneuvestraat lassimulator

Feestelijke ingebruikname lassimulator op Villeneuvestraat

16 september 2019

Vandaag werd op het Schreuder College aan de De Villeneuvestraat in Rotterdam een gloednieuwe lassimulator in gebruik genomen. Leerlingen kunnen met de simulator veilig de beginselen van het lassen onder de knie krijgen. Het AD schreef over deze feestelijke dag.

Lees verder
Lassen ad

Schreuder College krijgt eerste lassimulator van Rotterdam

02 september 2019

Het Schreuder College De Villeneuvestraat heeft een primeur binnen het Rotterdamse praktijkonderwijs: dit schooljaar wordt er voor het eerst gewerkt met een lassimulator. Het AD Rotterdam schreef er een stukje over.

Lees verder