DSC 8809

Publicaties onderwijs

Jeugdjournaal promotievideo Mr Schats Noord leraren trekken 20230110

Mr. Schats Noord in het Jeugdjournaal

10 januari 2023

Om nieuwe leraren te vinden maakten kinderen van Mr. Schats Noord in Rotterdam een promotievideo. Daarin doen ze net alsof ze leraren zijn. Het Jeugdjournaal schenkt aandacht aan het lerarentekort en de promotievideo.

Lees verder
Speciaal verhaal Sjoerd Nicodem 1536x864

‘De lat voor mijn leerlingen ligt nu precies op de juiste hoogte’

11 november 2022

Leraar24 interviewde Sjoerd Nicodem, docent op Schreuder College De Villeneuvestraat. Hij heeft ervoor gezorgd dat er verschillende simulatoren op school staan waarmee leerlingen leren lassen, autorijden en een vorkheftruck besturen. Dat is leuk voor de leerlingen én het bevordert hun doorstroom naar een baan.

Lees verder
IMG 20211011 WA0001

Veiligheidscontroles bieden juist een veilig gevoel

13 oktober 2021

RTL Nieuws besteedt 11 oktober aandacht aan veiligheid in en om scholen. Schooldirecteur Pien Stroethoff en leerlingen vertellen over de preventieve aanpak op Altra College Haarlemmermeer.

Lees verder
Madeleine S2 C 070 uit AD

Diplomaregen op S2C: 'Overal uitgekotst en nu toch een papiertje op zak'

16 augustus 2021

Madeleine (17) en school, dat leek hem niet te gaan worden. Ze is ‘lastig’, niemand wilde haar. Dat ze nu tóch een diploma heeft, is te danken aan een speciaal programma van School2Care Laakhaven. Met Madeleine behaalden nog negen 'afgeschreven' leerlingen (100% slagingspercentage) hun mbo1-diploma in het eerste jaar dat School2Care deze opleiding aanbood. ,,Nu ligt de wereld open.” Het AD maakte hier een verhaal over.

Lees verder
SC Villeneuvestraat Kennisnet 20210720

Verhoogde baankans dankzij simulatie

03 augustus 2021

Leerlingen in het praktijkonderwijs laten doorstromen naar een garantiebaan. Door simulatoren te regelen voor auto- en vorkheftruckrijden, is het Sjoerd Nicodem gelukt. Hij is leraar op het Schreuder College in Rotterdam. Kennisnet vertelt zijn verhaal: wat was de bedoeling, hoe heeft hij het aangepakt en wat heeft hij geleerd?

Lees verder
Bergseveldschool juf nathalie en hond bex

Viervoeters Myra en Bex weten deze schoolkinderen snel te kalmeren

21 maart 2021

Op de Bergse Veldschool helpen honden de leerlingen met hun gedrag. Angelique Mulders sprak met docenten en leerlingen en schreef hierover in het AD.

Lees verder
Publicatie interview anne moormann sjso 20201005

Anne Moormann over SJSO

05 oktober 2020

Specialistische jeugdhulp is voor leerlingen in het speciaal onderwijs en hun ouders direct toegankelijk op school, sinds schooljaar 2018-2019. Wat zijn tot nu toe de ervaringen? Lees het interview met projectleider Anne Moormann dat werd gepubliceerd via de nieuwsbrief van de gemeente Amsterdam.

Lees verder
AD vorkheftrucksimulator SC Villeneuve 20200624

Vorkheftrucksimulator voor leerlingen aan De Villeneuvestraat

26 juni 2020

Het Schreuder College De Villeneuvestraat in Rotterdam krijgt een vorkheftrucksimulator. Het AD sprak met docent Sjoerd Nicodem die zich hard maakte om de praktijkschool te verrijken met deze simulator.

Lees verder
AD kesper meivakantie

'Dit is veel beter dan urenlang Netflixen'

07 mei 2020

Ook tijdens de meivakantie biedt het Kesper College een programma voor de leerlingen. Samen met de gemeente en andere scholen in Gouda is een gevarieerd programma opgezet. Het AD kwam langs op het Kesper College en sprak met medewerkers en leerlingen.

Lees verder
Li M Lighthouse Seal Gold FULL RGB

'Kinderen op de GS Spijkenisse zijn echte leiders'

23 november 2019

In de rubriek 'Even vragen aan' van het AD is er aandacht voor de Gelinckschool Spijkenisse; de allereerste cluster 4-school in Europa die zich 'The Leader in Me'-school mag noemen. Schoolleider Janny Koalsie legt uit wat dat betekent.

Lees verder