Foto 1

Camera, actie, vechten toch?

Leerlingen van School2Care Amsterdam, Altra College Zuidoost en Altra College Centrum maakten onder leiding van regisseur en cultuurcoach Dieuwertje Stienstra de fictiefilm 'Waar Rook Is'. Op woensdag 21 juni was de première in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam. Parool schreef er een mooi stuk over.

IMG 20230704 WA0000

Waar Rook Is

De film voor en door jongeren van School2Care Amsterdam, Altra College Zuidoost en Altra College Centrum werd maar liefst vier keer getoond in Het Ketelhuis. Het vormde een mooie bekroning op het werk van de leerlingen die zowel op het witte doek schitterden als achter de schermen meewerkten aan Waar Rook Is, onder leiding van regisseur en cultuurcoach Dieuwertje Stienstra. 

Meer zelfvertrouwen en kansengelijkheid
Het project heeft niet alleen gezorgd voor meer zelfvertrouwen onder de leerlingen door het ontdekken van hun krachten en talenten, maar ook voor meer kansengelijkheid op het gebied van (cultuur)participatie.

The making of
Hoewel het resultaat er mag zijn, ging het natuurlijk eigenlijk vooral om het proces dat de leerlingen doormaakten gedurende de productie van de film. Daarom nam Dieuwertje ons een aantal weken mee in haar ervaringen tijdens ‘the making of’. Die lees je hier terug:

Weekverslag 1: 'Ik acteer niet, ik improviseer gewoon'
Weekverslag 2: 'Draaien we?'

Weekverslag 3: 'Broer, het is jouw moment, dan moet je die pakken!'

Weekverslag 4: ‘Stilte voor opname!’

Ook het Parool besteedde aandacht aan ‘Waar Rook Is’:

Lees het artikel hier