DSC 8809

Publicaties onderwijs

P1000073

Schrijver Arnon Grunberg twee weken in De Koppeling

17 september 2019

Schrijver Arnon Grunberg verbleef onlangs twee weken lang in de gesloten jeugdinstelling De Koppeling in Amsterdam. Altra verzorgt daar het onderwijs. Hij schreef er mooie columns over en was bij Eva Jinek.

Lees verder
20190912 AD De Villeneuvestraat lassimulator

Feestelijke ingebruikname lassimulator op Villeneuvestraat

16 september 2019

Vandaag werd op het Schreuder College aan de De Villeneuvestraat in Rotterdam een gloednieuwe lassimulator in gebruik genomen. Leerlingen kunnen met de simulator veilig de beginselen van het lassen onder de knie krijgen. Het AD schreef over deze feestelijke dag.

Lees verder
Lassen ad

Schreuder College krijgt eerste lassimulator van Rotterdam

02 september 2019

Het Schreuder College De Villeneuvestraat heeft een primeur binnen het Rotterdamse praktijkonderwijs: dit schooljaar wordt er voor het eerst gewerkt met een lassimulator. Het AD Rotterdam schreef er een stukje over.

Lees verder
20190513 AD Gelinckschool haalt jeugdzorg in huis

Gelinckschool haalt jeugdzorg in huis

10 juli 2019

Vooraf investeren en niet achteraf repareren. Dat is het doel van het project dat van start is gegaan op de Gelinckschool Schiedam, waarbij de jeugdzorg in school is gehaald.

Lees verder
20190708 AD Statushouders voor de klas

Statushouders voor de klas

03 juli 2019

Statushouders waren afgelopen jaar succesvol als onderwijsassistent bij het Instituut Mr. Schats Noord. Abeer Alshekh (35) vertelt haar verhaal.

Lees verder
De mate AD

Baan in zicht!

24 januari 2019

Op binnenvaarschip De Mate krijgen jongeren die in het reguliere onderwijs vastlopen, de mogelijkheid om een matrozendiploma te halen. Met een baan daarna als garantie! In het AD aandacht voor dit project.

Lees verder
Baby in de klas

Baby voor de klas leert kinderen sociale vaardigheden

05 april 2018

Mr. Schats Noord deed vanaf schooljaar 2018/2019 mee aan de proef van Roots of Empathy, een programma waarin een baby als 'leraar' in de klas wordt gehaald om de empathie bij kinderen te bevorderen. In het artikel wordt uitgelegd wat het inhoudt en komt schoolleider John Staps ook aan het woord.

Lees verder