DSC 8809

Publicaties onderwijs

Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 160

Vorkheftrucksimulator voor leerlingen aan De Villeneuvestraat

26 juni 2020

Het Schreuder College De Villeneuvestraat in Rotterdam krijgt een vorkheftrucksimulator. Het AD sprak met docent Sjoerd Nicodem die zich hard maakte om de praktijkschool te verrijken met deze simulator.

Lees verder
Horizon Kesper college low res 114

'Dit is veel beter dan urenlang Netflixen'

07 mei 2020

Ook tijdens de meivakantie biedt het Kesper College een programma voor de leerlingen. Samen met de gemeente en andere scholen in Gouda is een gevarieerd programma opgezet. Het AD kwam langs op het Kesper College en sprak met medewerkers en leerlingen.

Lees verder
Li M Lighthouse Seal Gold FULL RGB

'Kinderen op de GS Spijkenisse zijn echte leiders'

23 november 2019

In de rubriek 'Even vragen aan' van het AD is er aandacht voor de Gelinckschool Spijkenisse; de allereerste cluster 4-school in Europa die zich 'The Leader in Me'-school mag noemen. Schoolleider Janny Koalsie legt uit wat dat betekent.

Lees verder
Horizon Spijkernisse low res 5

‘The Leader in Me’ Gelinckschool bekroond met Milestone

31 oktober 2019

Gelinckschool Spijkenisse is de allereerste cluster 4-school in Europa die zich 'The Leader in Me'-school mag noemen. Wethouder Wouter Struijk onthulde op de school de gouden Milestone. GrootNissewaard.nl besteedde aandacht aan deze officiële benoeming.

Lees verder
Rijnstroom college extern low res 219

Alphense school elf maanden na brand uit de as herrezen

22 oktober 2019

17 oktober heropende het Park College in Alphen officieel haar deuren na de brand die vorig jaar het pand trof. Het AD schreef er een artikel over.

Lees verder
P1000073

Schrijver Arnon Grunberg twee weken in De Koppeling

17 september 2019

Schrijver Arnon Grunberg verbleef onlangs twee weken lang in de gesloten jeugdinstelling De Koppeling in Amsterdam. Altra verzorgt daar het onderwijs. Hij schreef er mooie columns over en was bij Eva Jinek.

Lees verder
Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 184

Feestelijke ingebruikname lassimulator op Villeneuvestraat

16 september 2019

Vandaag werd op het Schreuder College aan de De Villeneuvestraat in Rotterdam een gloednieuwe lassimulator in gebruik genomen. Leerlingen kunnen met de simulator veilig de beginselen van het lassen onder de knie krijgen. Het AD schreef over deze feestelijke dag.

Lees verder
Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 96

Schreuder College krijgt eerste lassimulator van Rotterdam

02 september 2019

Het Schreuder College De Villeneuvestraat heeft een primeur binnen het Rotterdamse praktijkonderwijs: dit schooljaar wordt er voor het eerst gewerkt met een lassimulator. Het AD Rotterdam schreef er een stukje over.

Lees verder
Horizon Schats Noord 68

Statushouders voor de klas

03 juli 2019

Statushouders waren afgelopen jaar succesvol als onderwijsassistent bij het Instituut Mr. Schats Noord. Abeer Alshekh (35) vertelt haar verhaal.

Lees verder
MATE ligplaats riedijkshaven

Baan in zicht!

24 januari 2019

Op binnenvaarschip De Mate krijgen jongeren die in het reguliere onderwijs vastlopen, de mogelijkheid om een matrozendiploma te halen. Met een baan daarna als garantie! In het AD aandacht voor dit project.

Lees verder