DSC 8809

Schreuder College krijgt eerste lassimulator van Rotterdam

Het Schreuder College De Villeneuvestraat heeft een primeur binnen het Rotterdamse praktijkonderwijs: dit schooljaar wordt er voor het eerst gewerkt met een lassimulator. Het AD Rotterdam schreef er een stukje over.

Praktijkschool Rotterdam-Schiebroek krijgt eerste lassimulator van Rotterdam

AD, Annabel van Gestel, 29-08-2019

Het Schreuder College aan De Villeneuvestraat in Rotterdam-Schiebroek heeft vandaag een lassimulator gekregen. Het is de eerste praktijkschool in Rotterdam die het apparaat biedt aan de leerlingen. De simulator moet het makkelijker maken voor de leerlingen van de school om een lascertificaat te halen.

Op de school zitten voornamelijk leerlingen met gedragsproblemen en een laag IQ. Ook wordt er lesgegeven aan scholieren met autisme. Met de simulator kunnen de scholieren leren lassen, zonder daadwerkelijk meteen met een loeihete lasbout in de weer te moeten.

De lassimulator is gesponsord door Stichting Rotterdams Hulpfonds voor het Onderwijs. Op 12 september zal de simulator feestelijk in gebruik genomen gaan worden.

,,Door het opnemen van simulatoren in ons lesprogramma, kunnen leerlingen extra certificaten halen, zodat de kans op arbeid vergroot wordt.” - Sjoerd Nicodem

Medewerker van de school Sjoerd Nicodem benadrukt het belang van een simulator. ,,Het doel is de leerlingen een grotere kans te geven door te stromen naar arbeid”. 

Hij wijst op het groot aantal leerlingen in Nederland dat na het afronden van de praktijkschool alsnog in een uitkeringssituatie terechtkomt. ,,Door het opnemen van simulatoren in ons lesprogramma, kunnen leerlingen extra certificaten halen, zodat de kans op arbeid vergroot wordt.”

De school is momenteel een projectplan aan het schrijven om ook een vorkheftrucksimulator, rijlessimulator en VR-brillen voor verkeerslessen en reanimatei aan te schaffen via subsidies.