Horizon Schreuder college Villeneuvestraat 124
Schreuder College De Villeneuvestraat

Introductie

Het Schreuder College De Villeneuvestraat, in de Rotterdamse wijk Schiebroek, is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs. Wij bieden jongeren Praktijkonderwijs en ondersteunen daar waar nodig met zorg. Onze school bestaat uit zo'n 125 leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die vanwege allerlei redenen niet mee kunnen komen in het reguliere VMBO en Praktijkonderwijs. Onze leerlingen zijn veelal praktisch ingesteld en leren door te doen. Ook besteden we veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen.

Onze klassen
Onze school bestaat momenteel uit zes externaliserende klassen en zes internaliserende-klassen. Er zitten gemiddeld tien leerlingen in een klas. Externaliserende en internaliserende leerlingen volgen les in een gescheiden gedeelten van het gebouw, hebben een eigen ingang en een afgescheiden schoolplein.

Wij bieden MBO 1 in de school
Het Schreuder College De Villeneuvestraat is dé enige VSO Praktijkschool in Rotterdam die een MBO 1-opleiding in het eigen pand heeft. We bieden deze opleiding aan in samenwerking met Albeda.

De uitstroombestemming is arbeid/werk. Als dit niet haalbaar is, dan is de uitstroombestemming dagbesteding.

Kijk voor meer informatie in de schoolgids


Opleidingsniveaus

Praktijkonderwijs
  • Consumptieve Techniek (koken)
  • Schilderen en houtbewerking
  • Algemene Techniek
  • Dienstverlening (schoonmaak en zorg)
  • Handel en verkoop
  • Kantoor, repro en magazijn (logistiek)

1 t/m 6

MBO1
  • i.s.m. Albeda College

Bekijk hier onze introductiefilm

The future is... 

Schreuder College De Villeneuvestraat: The future is ...

Pro-vso works

Het Innovatiefonds PROVSO.WORKS is er voor de scholen in het PrO en vso. Het innovatiefonds gelooft in innovatieve arbeidstoeleiding en in onderwijsinnovatie waarbij samenwerking tussen de scholen en werkgevers van groot belang is. Dit betekent dat het Innovatiefonds PROVSO.WORKS een inspanningsverplichting belangrijk vindt, het gaat om de (onderwijs) INNOVATIE en niet in eerste instantie om de PRESTATIE. Dit betekent dat het projecten innovatief moeten zijn en het leerelement voorop staat.

​Het Innovatiefonds streeft naar aansluiting bij en verbinding van de projecten met de Sustainable Development Goals.

De scholen die deel uitmaken van de schoolbesturen die het convenant ‘(Samen) Werken Loont’ hebben ondertekend kunnen een aanvraag indienen bij het Innovatiefonds PROVSO.WORKS.

Wij zijn ook partner van dit innovatiefonds.