DSC 8168
Schreuder College De Villeneuvestraat

Introductie

Het Schreuder College De Villeneuvestraat, in de Rotterdamse wijk Schiebroek, is een school voor speciaal voortgezet onderwijs. Wij bieden jongeren praktijkonderwijs en ondersteunen daar waar nodig met zorg. Onze school bestaat uit zo'n 110 leerlingen tussen de 12 tot 19 jaar die vanwege allerlei redenen niet mee kunnen komen in het reguliere vmbo. Onze leerlingen zijn veelal praktisch ingesteld en leren door te doen. Ook besteden we veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen.

Onze klassen

Onze school bestaat uit zes PRO-klassen en vier ASSPRO-klassen. In de ASSPRO-klassen zitten internaliserende leerlingen [hier link naar pagina over gedrag]. Om ervoor te zorgen dat zij rustig kunnen leren, bevinden de klassen zich in een aparte gang. In de PRO-klassen zitten leerlingen die het in het reguliere onderwijs niet redden vanwege hun gedrag. De twee doelgroepen zijn van elkaar gescheiden binnen de schoolmuren. Er zitten gemiddeld tien leerlingen in een klas.

Profielen

Ons onderwijsaanbod richt zich op het niveau van praktijkonderwijs. Door de diversiteit in leren en de praktijk (op school en tijdens stage) worden de verschillende uitstroomprofielen bepaald. De uitstroomprofielen zijn CT, Groen, Techniek, DV, Handel en verkoop, Kantoor en magazijn. Zo halen we het maximale uit al onze leerlingen. Van leerjaar 1 tot en met 5 worden jongeren begeleid in hun loopbaanoriëntatie. Ons doel als uitstroombestemming is arbeid/werk. Wanneer dit niet haalbaar is, is de uitstroombestemming dagbesteding.

Methode

Wij werken met StruXs en Deviant.

Opleidingsniveau

Jongeren kunnen bij ons branchegerichte certificaten halen en het Rotterdams Praktijkdiploma. In sommige gevallen kunnen leerlingen doorstromen naar MBO 1. Deze opleiding bevindt zich ook op de Villeneuvestraat en is een samenwerking met het Albeda College.

Kijk voor meer informatie in de schoolgids


Opleidingsniveaus

Praktijkonderwijs
  • CT
  • Groen
  • Techniek
  • DV
  • Handel en verkoop
  • Kantoor en magazijn

1 t/m 5

MBO1
  • ism Albeda College